Austevoll.jpg
Hus R&J - Skåravika, Austevoll

Enebolig i Skåravika - Austevoll

 

Fra den første fasen av det første møtet, til ferdigstillelse av konstruksjonen våren 2020 ... designet til dette avsidesliggende familiehuset på Austevoll-øya, utenfor kysten av Vestland, var inspirert av de uforutsigbare og tøffe værforholdene som er til stede i det maritime miljøet: vind , salt, uvær, is og snø. Mens huset hadde dette norske miljøet, har det vært en overraskelse å glede seg over mange solskinnsdager på stedet, en mikroklima, ifølge eiere. Takformer er formet omtrent som øyas forblåste flaggede trær er og volumene er plassert for å skape sitt eget mikroklima. Hver eksponering fremhever varierende grad og hastighet av naturlige forvitringskrefter.
Selve terrengplottet, et sted på bakketoppen, for plassering av huset. det var grunnlaget for diskusjonsstart og beslutninger om husutvikling, som volum, former, åpninger og lysorientert.
Å ha nordiske furutrær rundt, gjorde en god forståelse av at dette materialet takler det lokale været og at det ble inkludert i fasaden.

Aerial view
vest fasade
øst fasade
nord fasade
interiør ingang
interiør ingang til stue
stue
stue og spisebord
interiør 3
bibliotek
betong veg
stue vindu
stue
2etasje korridor
toalett 2
badekar
loft
loft rom2
sommerkveld
kveld lys