top of page
- Vi er dedikert til å gi våre kunder en bedre arkitekturopplevelse

Arkontor er et designfokusert boligarkitektfirma grunnlagt av arkitekt Paulo Areia. Vi designer enkle, tidsriktige hjem tilpasset beliggenhet og omgivelser. Inspirasjonen kommer fra Vestlandets robuste natur med solide materialer og jordiske byggformer - alt i en modernistisk estetikk.

Hos Arkontor arbeider vi med alt fra private hjem og rehablitering av eksisterende bygninger, til komplekse leilighetsbygg, leiligheter med universell utforming, lavenergibygg, næringsbygg, industrianlegg og planarbeider. ​I tillegg til god og spenstig arkitektur er arealeffektivitet og fleksibilitet viktige elementer i vår planlegging av bygninger.

Vi er med deg i hele prosessen og er din stemme og guide i møte med byggesakskontorer, naboer og entreprenører. 

Paulo Areias metode:
Personlig og nær gjennom hele prosessen 

Grunnlegger og arkitekt Paulo Areia startet karrieren hjemme i Portugal, men har nå bodd i Norge i over ti år.

 

Før han startet Arkontor, jobbet han med flere store arkitektfirmaer flere europeiske land. Der tegnet han store prosjekter som sykehus, skoler og kontorbygg. – Da jeg hadde tegnet, var jobben min ferdig. Jeg fikk aldri lagt sjelen min i det jeg laget, ble aldri kjent med kunden.

 

I 2017 fant Paulo ut at han ikke lenger ville jobbe på den måten. – Derfor startet jeg Arkontor: Mitt eget firma der jeg kan jobbe slik jeg vil, og med prosjekter som jeg virkelig bryr meg om.

 

Han liker aller best å tegne bolighus, og å skape hjem som passer akkurat til deg og dine behov, både utvendig og innvendig.

 

Det er veldig viktig for Paulo å kunne bruke god tid med kunden. – Hvis jeg blir kjent med deg, ideen din og ønskene dine, kan vi sammen finne frem til den beste løsningen for deg. Jo bedre kjent jeg blir med hva du vil ha, dess bedre blir resultatet.

 

Han starter alltid prosjektene med å besøke tomten sammen med deg. Da ser han blant annet hvor solen går ned, hvor det er finest utsikt, hvordan lysforholdene er og hvordan miljøet rundt er, både arkitektonisk og terreng- og miljømessig. – I Arkontor kan jeg bruke så mye tid som trengs på befaring, detaljer og på å bli kjent med deg og behovene dine, uten at det koster noe ekstra for deg. Det er kanskje en av de største forskjellene fra å jobbe i et stort arkitekturfirma: Jeg kan bruke tid for at resultatet skal bli best mulig.

 

Det er kanskje ikke den metoden som gir mest økonomisk avkastning, men det er utvilsomt den metoden som best gjør at han oppnår målet sitt: Å skape unik, personlig arkitektur som oppfyller din drøm.

IMG_20200625_081526.jpg

Paulo Areia

Arkitekt / Daglig leder

Arkitekt MNAL - Norge

Arkitekt OA (SRN) - Portugal

Arkitekt ARCA arkitekturskolen - Coimbra, Portugal 2002

IFHP Urban Planning and Design, Helsinki University of Technology 2005

Utdannet i bygningskvalitet og -komfort, FCTUC - Universitet Coimbra, 2006

MEDLEM AV NAL

Arkontor arkitekter er medlem av NAL - Norsk Arkitekters Landsforbund (Norge) og OA - Ordem dos Arquitectos (Portugal)

SENTRAL GODKJENNING
Arkontor har sentral godkjenning i tiltaksklasse 1 for arkitekturprosjektering. Denne godkjenningen finnes i registeret over sentralt godkjente foretak hos Direktoratet for byggkvalitet. Se godkjenningen her.

hvit-bakgrunn-og-sort-bakgrunn_edited.jp
logo-etablerersenteret.png

Har du et prosjekt i tankene?

Ta kontakt for en prat om hva vi kan få til sammen!

contact
fasade nord1Edited.jpg

Arkontor AS
 

Kontor:

Kokstadveien 9

5257 Kokstad - Bergen

epost@arkontor.no

 

Tel: 451 99 651

Postadresse:

 

Storrinden 15

5252 Søreidgrend - Bergen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Houzz

- arkitekt i bergen - arkitektur - rådgiver - konsulent - arkitektvestland

bottom of page